Társadalmi vállalkozás 

Az oktatáson alapuló társadalmi vállalkozások üzleti modellje változó lehet a konkrét céltól, a területtől és a szervezet méretétől függően. Én a következő üzleti modelleket alkalmazom a társadalmi vállalkozásomban

Non-profit

Modell

Adományok és támogatások: A vállalkozás egy része non-profit szervezetként működik, és az üzemeltetési költségeket adományok, támogatások és grantek révén finanszírozom.. Az oktatási programokat és szolgáltatásokat ingyenesen vagy alacsony költségen kínálom a résztvevőknek.

Szociális Vállalkozás Modell

Értékesítésből Származó Bevételek: Olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kínálok, amelyekért a felhasználók vagy intézmények fizetnek. Az elért nyereség egy részét a társadalmi célokra fordítom vissza.

Képzési és Tanácsadási Modell

Szaktanácsadás és Oktatási Programok: Szakmai oktatási tanácsadást nyújtok, és szaktanácsadóként működök. Emellett oktatási programokat, tréningeket vagy konferenciákat is szervezek, amelyekért résztvevői díjat fizetnek.

Befektetési

Modell

Társadalmi Befektetések: Olyan oktatási projekteket fejlesztek ki, amelyekért befektetőktől, alapítványoktól vagy más társadalmi befektetőktől kapok tőkét. A befektetők elvárják, hogy a vállalkozás nem csak pénzügyi, hanem társadalmi hasznot is teremtsen.