A -12 fokban reggel hétkor rohanok az első órámra. Szeretem ezt az órát, egy cég értékesítési vezetőjének tartom az angolt. Ő volt magyarországi első tanítványom. Ennyi idő alatt mondhatni barátok lettünk. Meglátogattak a családjával Horvátországban és több vacsora partyn is részt vettem már a jóvoltukból. Szóval korom sötét van, a kezemben egy termoszban 3 dl forró tea, és rohanok a buszra, hogy időben Budára érjek. Be vagyok öltözve mint egy eszkimó, ilyenkor már nőiességnek semmi nyoma nincs, csak a praktikusság, kötött pulcsi, sapka, sál, és a mama volt bőr kesztyűje.

Ebben a szibériai hangulatban kezdem a napot, az orrom hegye hideg, de mosoly görbül az arcomra. Ami meglepő, mert 1 hónappal ezelőtt még azon hisztiztem, hogy el kellett volna mennem Ázsiába, hogy ott húzzam ki a telet. Most azonban nem. Eszembe jutott első számú- a fent említett tanítványom szava!

  1. Használd a telet a tervezésre és a munkára! A tél a kemény, színfalak mögötti munka ideje, ilyenkor dolgozz ki stratégiát az évre, amiből aztán majd hasznot húzhatsz! Tanulj és tervezz! És mi mást is tehetnék? Nincs TV-m, a hidegben nem szoktam kimozdulni. Helyette kénytelen vagyok az összes feladatomat rendszerezni, és egy jó évet tervezni magamnak, személyes növekedéssel, utazással.
  2. Szeretem az Életet és az Élet is szeret engem! Imádom, hogy a dolgok végül, hogy összeállnak. Néha úgy érzem, hogy egy go pro kamerát kellene a fejemre tenni, mert nap végén már nem is emlékszem mennyi csoda történt velem 24 órában. És valóban, nincsenek rá szavak, mennyire szeretem az Életemet. Szeretem a kihívásokat, szeretem, amikor kreatív ötleteket kell megvalósítanom. Szeretem az embereket, akikkel dolgozom egytől-egyig. Imádom Budapestet, a családommal töltött időt, a könyveket, a könyvtárat, a mozgást, a tudást. Egy jó beszélgetést vagy kettőt.Nevetni. Magamon.
  3. Menj vissza  a hegyre és onnan nézd az eseményeket! Egy másik cégvezető, egy magánvasút gazdasági vezetője szokta ezt mondogatni Nekem. Egy nap, amikor kifejtettem neki a véleményemet valamiről, azt mondta: „Te már a hegyen vagy, onnan látod a dolgokat!”Persze: akkor ott, abban a pillanatban felemelkedtem és a hegytetőről néztem a dolgokat, és minden tisztább volt, és jelentéktelenebb. Ezt a mondatot akkor szokta mondani, amikor reggel meglát, és úgy érzi, hogy épp a hegy felé vezető völgyben vagyok. Egy szó, mint száz érdemes felül kerekedni a problémáinkon, és kívülről nézni az eseményeket, úgy tisztábban látunk!
  4. „Az idő kereke forog, jönnek mennek a körök. A kerék sző, a minta jő. A minta szálai a sorsok.” Üvegpalota a Duna parton, prominens bank, kívülről minden szép és csilli villi. Belülről meg olyan „hideg futkos a hátamon az egésztől” érzés. Itt tanítok egy nagyon okos nőt, aki a bank belső rendszereit dolgozza ki, csoportosítva a lakossági ügyfeleket, megkönnyítve a bank fiókba dolgozó ügyintézők munkáját. Rendszerben dolgozik, analizál, kódol, programoz. Saját munkaköre van, és egyedül ő felel az összes innovatív fejlesztésért, ami ehhez a projekthez kapcsolódik.  Az Idő kereke c. könyvet olvassa, és ebből a könyvből az idézet. A Sorsunk meg van írva, de bizonyos szinten lehetőségünk van változtatni a dolgok alakulásán, a döntéseink által. Vagy mégsem? Urald Te az Időt: ez a tanulság!- de ez egy távolabbi emlék visszhangja a nyárból. Nagy ember mondta.Nekem. Azóta is vakarom a fejem. Oké, oké… De hogyan?