Ma megengedhetek magamnak sok mindent, amiről korábban csak álmodtam. A titok mindvégig bennem rejtőzött. Az új életem a régi életembe került. Felfedeztem Magyarországot alaposan, úgy mint még eddig soha azelőtt. Olyan mélyen kapcsolódtam a gyökereimhez, ahogy csak tudtam és közben megnövesztettem a szárnyaimat, mert így érdemes élni.

1.HÁLA: Hálával tartozom a gyökereimért, az értékeimért, mert messzire visznek. A hála, az inspiráció egy olyasfajta magas energia, ami rezonál velem és felemel; többre késztet, új kalandokra.

2. TANÁROK: Abban a pillanatban, hogy elfogadtam, hogy az összes ember körülöttem tanár – és tanít nekem valamit magamról, és a Világról- felszabadult bennem minden.

3. HATÁROK FELÁLLÍTÁSA: Nincs többé semmiféle megfelelési vágy bennem, és képes vagyok határokat felállítani,  határokat szabni. Ez fantasztikusan jó érzés, hogy végre megtehetem: kisétálhatok élethelyzetekből, amelyek nem szolgálnak többé. Illetve eltávolodhatok mindentől, ami nem esik jól.

4.JÓ ÉRZÉS, MINT IRÁNYTŰ: Azokat a dolgokat követem, amelyek jó érzéssel töltenek el. Ha valami boldoggá tesz megteszem, ha kicsit is rossz érzés van bennem miatta, nem teszem meg. Azt az irányt követem, amelynek a gondolata örömet okoz.

5.ÉLŐZENE: Mindig azt a bárt választani, ahol élőzene szól.

6.ÉTEL: Nem költeni semmi másra csak ételre. Egyre kevesebb és kevesebb dolgot akarok birtokolni. Ennek köze van ahhoz, hogy minden egyes dolog, amit megvásárolok X idő elteltével szemét lesz. És így 2050-ben egy csomó felesleges dolog által alkotott szemétdomb tetején fogunk ülni. Ellenben, ha visszafogom a fogyasztási magatartásomat, és tudatos döntést hozok, hogy csak minőségi termékeket fogyasztok, és minőségi ételt állítok elő magamnak otthon, így csak magamnak teszek jót.

7.LEMONDANI EGY PROGRAMOT TELJESEN RENDBEN VAN: A szociális hovatartozási vágy a 21.század rákfenéje. Minek mennék el valahova, ahol nem érzem jól magam? Ahelyett, hogy otthon maradjak, és tanuljak valamit az Udemy-n, megnézzek egy filmet vagy olvassak egy könyvet, amit kölcsön kaptam? Szelektálni azok közül a rendezvények közül, amelyeken részt akarok venni teljesen rendben van.

8.A FÁK INTELLIGENCIÁJA. Az elmúlt hónapokban sok időt töltöttem a Börzsönyben, a Velencei-hegységben, és a Balatonfelvidéken. Lenyűgözött a fák által nyújtott árnyék, valamint az a biztonság, amit az erdőben éreztem. Már egy ideje szemezek A fák titkos élete c. könyvvel, és valószínű karácsonyra meg is fogom venni magamnak. Van egy jelenet, amit Te is elképzelhetsz. A földönkivüliek landolnak a Földön egy erdőben, az első élőlények akikkel találkoznak, azok a fák. A fák segítik egymást, az erősebb fa tápanyaggal látja el a gyengébb fát, a gyökerein keresztük baktériumok és gombák segítségével. A fák ölelkeznek és kommunikálnak, kapcsolódnak, élettel látnak el bennünket is.

Viselkedhetnénk mi is egy kicsit empatikusabban egymással szemben.