Beszéljünk a hősnőről. Még sosem volt ilyen fontos, hogy beszéljünk a hősnőkről. A hősnőkről, akik gyakran egyedül nevelik gyerekeiket, a hősnőkről, akiknek a szerelmét félreértik és kihasználják, a hősnőkről, akik ápolják a betegeket, a hősnőkről, akik tanítják a gyerekeket. A hősnő,a  nő, aki a mindennapi életben önfeláldozó módon tesz másokért. A társadalom mégis garanciának veszi ezeket a női szerepeket, vagy lenézi, vagy kihasználja. Beszéljünk a Hősnőről. A hősnő útja elnevezést Josheph Campbell ” Hero’s journey” könyve motiválta bennem. Hisz a nő is hős.

A jelenlegi helyzettel és szerintem a Hős útvonalával kapcsolatos összefüggésekről a Kissed by Patchamama podcast sorozatban beszéltem, amit meghallgathattok itt. https://www.youtube.com/watch?v=0lRz8_Hc1Bc&fbclid=IwAR3hsX5WEi1leq9JAvtUX5Hp0N_iqPbNodGOycO8AXIpiVRlugXI6nSGQ0s

A lényeg: Krízis idején eltávolodtunk a megszokottól. Hacsak nem már rég eltávolítottuk magunkat a megszokottól. Mert akkor most van egy helyzet, amiből a lehető legjobbat lehet kihozni. Manifesztálhatok. Manifesztálhatsz.

Ez a helyzet metafora lehet egy átváltozási folyamatra, mindenkinek. Ha belegondolsz minden, MINDEN ezen a Földön a hős útjából áll. Csak kevesen kezdtük el járni, és most, úgy érzem tudatossággal átformálható mindaz, amit a valóságról valaha hittünk. Úgy,a hogy te szeretnéd élni a valóságot, úgy ahogy te szeretnéd látni a Világot körülötted.

Csak a döntésnek kell megszületnie. Mikor születik meg a döntés? Ha már nem bírod a megszokott életedet, ha már az örökös minta, amibe belelépsz,  unalmassál, fárasztóvá, szenvedéssé válik. A padlón feküdtem 2017 februárjában, kabátostól, bakancsostól, ma odalépnék az akkori énemhez és nyújtanám a karom, gyere kislány, hősnőt csinálok belőled.

Meghozol egy döntést. Az életemet a saját magam kezébe akarom venni. Az út könnyű? Az átváltozás maga, egy régi réteg, régi minták levetkőzéséből áll, és a megadásból. Megadom magam és elfogadom, hogy a történések, tanítások. Abba hagyom a címkézést, nincs tisztán jó, vagy tisztán rossz élmény. Csak tapasztalás és tanulás.

Májusban összehoztam egy tanulós csomagot, amiben már látom ezt, hogy megszületik a döntés. Az emberek nyúlnak a kezemért, és én megmutatom nekik, milyen csodálatos a hős(nő) útja.

Júniusban Átváltozások címmel egy magasabb szintű programba fogok bele. Innen már nem lehet visszafordulni, nem tudok és nem is akarok.