Bár 36 éves vagyok, tombolnak bennem az érzések, néha elragadnak, mint valami hatalmas lavina és maguk alá gyűrnek. Képes vagyok a külvilág minden mozzanatát személyes támadásnak venni, és azt gondolni, hogy összefogott ellenem az univerzum. Aztán dolgozok magamon, jógázok, vagy 2 órát sétálok a természetben, naplót írok, főzők valamit, hogy lenyugodjak. De az agyamban született gondolatok, érzelmekké formálódnak, és kész végem van.

Nincs több toxikusan pozitív visszajelzés. Csak az van, hogy én vagyok a Világ legszerencsétlenebb embere, magányos vagyok, mindenki boldog, kiteljesedett,gazdag és szép. Én meg még az ebédet se tudom megcsinálni úgy, hogy ne égetném oda a Csicseriborsót, ami  ugyebár a vegetáriánus étrendem nagy százalékában kiteszi a fehérje bevitelemet.

Miss Ego. Makrancos Kata. Amikor gyerek voltam azt mondták hisztis vagyok. Most, hogy felnőtt vagyok azt mondom, hogy tudatában vagyok annak a hatalamas mennyiségű érzelemnek, ami végigfut a testemen a másodperc tört része alatt. Többnyire tudom, hogy mit kezdjek vele, de van amikor nem.

A minap belefutottam a jéghideg óceánban meztelenül hajnal 7:30 kor és torkom szakadtábból ordítottam egyet-kettőt-hármat.

Mígnem elmúlt a mellkasomról ez az elhagyottság érzés, az árulás érzése, a visszautasítás érzése, a magány érzése. Lenyugodtam. Aztán a felhők mögül előjött a Nap, az arcomat sütötte olyan erősen, hogy nem tudtam nem elmosolygoni magam, annál is inkább hiszen a jéghideg víztől úgy kapkodtam a levegőt mint aki most születik újra.

Aztán ebből az egós vergődésből, az önsajnálatból szép megérkezni, valami békés megadásba.

Önátadásba, teljességbe.

Fájhat nekem, ha elárulnak, de lehet az egész összeesküvés elmélet csak az én fejemben született meg. Az embereket mostantól gondosan válogatom magam körül, vagy szeretek egyedül lenni. Az egyedüllétet erőforrássá alakítom, hogy valami szülessen, születhessen belőle, én pedig megadom magam.

Nem kell mindent kontrollálni, ez egy kontrollmániás világ. Egész életemben férfiak próbálták megmondani nekem, mi a tuti, mi a jó. Férfiak vannak a marketing cégek mögött, férfiak dönthetnek a testemről jogilag, a családomról, férfiak tanítottak meg játszani. És gyorsan tanulok, szóval én nem akarok senki játékában részt venni, játszom a sajátomat.

Csak barátokat akarok, de nem minden áron. Mert Miss Ego, ha kell kiordítja magából. Igen ő, a hisztis.