Itt van 2017!  Ilyenkor mindig egyfajta számvetést végzek: Miről szólt az elmúlt év? Miről fog szólni a következő? Milyen munkálatokba fogok kezdeni? Melyeket fogom elengedni? Melyeket folytatom? Minek adok energiát és minek nem többé? Nos ez az év elég kalandos volt, szerencsére sokat utaztam, és minden éves célomat sikerült elérnem, amiért nagyon hálás vagyok, mindenkinek aki körbe vesz. A családomnak, régi és új barátoknak. Még azoknak az embereknek is hálás vagyok, akik- akaratlanul ugyan, de megbántottak. A mozgás az elemem, a megújulás, a fejlődés, az alkotás, a határok ledöntése. Sokat dolgoztam magamon, rengeteg nagyszerű új ember jött az Életembe, akik szinte szárnyakat adtak, hogy repülhessek. Inspirálnak. Életmódot változtattam. És elengedtem a menekülést. Ma reggel megkérdezte az egyik menedzser, akit angolra tanítok, és aki több mint egy év alatt mondhatni a barátommá vált: „Jól emlékszem, hogy mész valahova?” Mire én ránéztem, elmosolyodtam és azt mondtam: Az az újévi fogadalmam, hogy maradok, és csinálom a dolgomat. Erre Ő lelkesen helyeselt. Nem futok sehova. Még nem. Gondosan előkészítem a következő lépéseket, az energiáimat magamba, az innovációba, a megújulásba, az oktatásba, az információ gyűjtésbe teszem, és amint beérik a gyümölcse, learatom azt. Mindig így csinálom.

  1. Válts étrendet!   A barátnőimmel összefutottam a szokásos pénteki ebédünk kapcsán. Totál szürkeség. Október vége. Rajtam kalap, sárga kabát, de úgy éreztem, hogy az ólom lehúz magával a Margit- hídon a Dunába, és kész, ott végem is van! Melankólia. Depresszió. Hol az intenzív vibrálás? Sehol. Elvitte a szénhidrát és a cukor. Cukormentesre, és gluténmentesre váltottam. Hogy könnyebb legyek, hogy könnyebb legyen. Persze az egész folyamatnak egy tudatos terv van a hátterében, és orvossal való konzultáció. Szerencsére egészséges vagyok, mint a makk! És ebben az új szellemben tervezem leélni Életem hátralévő részét!
  2. Mozogj! Az edzőterembe érve vártam a Hot Iron órám kezdetét, ezt az edzésformát már 5 éve kezdtem el Londonban, csak ott Body Pumpnak hívják, Thaiföldön szintén. Az a lényeg, hogy súlyzós edzés és 60 percig keresztül átmozgatod az egész testedet és az összes izmodat megdolgozod. Dolgozik a dopamin, a szerotonin és az oxytocin a szervezetedben. A dopamin is az információ továbbításában szerepet játszó fehérjemolekula. Serkentőleg hat a szervezetre, energikusabbá varázsol minket. Az oxitocint a szex, a boldogság és a nyugalom triászával jellemzik. Az endorfin mellett szintén szeretethormonként tartják számon. Nyugtató hatása révén segít a stressz oldásában, és a félelem leküzdésében is fontos szerepet játszik.
    Így nem volt túlzás, amikor a Hot Iron edzőm arra buzdított, hogy próbáljam ki az új őrületet a Piloxingot is. Olyan érzéssel jössz ki a teremből, mintha lett volna egy fantasztikus éjszakád. A Piloxing a Box, a Pilates és a balett ötvözete, megvan benne minden, ami egy nőnek kell. Kecsesség, keménység… őőő és jó móka! Köszi Szandra! Köszi Oxygen!
    Egy a lényeg, találj egy sportot, ami szétszed és összerak!
  3. Fedezz fel új helyeket! Karácsonyra az egyik tanítványomtól egy budapesti sétát kaptam ajándékba!( Hálás köszönet érte, Anna!) Nagyon örültem neki, mert amikor vendégül látom a külföldieket, mindig elküldöm egy-egy ilyen budapesti sétára őket, de én magam nem veszek részt ezeken. Szóval tavasszal én is felfedezem a budapesti utcák titkos életét. Addig is bakancslistát vezetek azokról a kávézókról, éttermekről és helyekről, amelyeket meg szeretnék látogatni! Abszolút szórakoztató turistának lenni a saját városomban.
  4. Szocializálódj! Nagyon szeretek programokat szervezni a barátaimmal, egy jó mozi, egy színházi előadás anyával, egy tartalmas beszélgetés nálam. Fontosnak tartom a kapcsolatépítést a régi barátokkal, és nyitni az új emberek felé. Ezért havonta kétszer háromszor elmegyek Meet upokra, a legújabb kedvencem a Toastmastersz találkozók, ahol a nyilvános beszédet gyakorlom, inspiráló környezetben.
  5. Dolgozz magadon! Van coach-om! Kettő is. Az egyikükkel a nagy képet vizsgáljuk, segít nekem összerakni mindazokat a darabkákat az életemben, amiket eddig nem láttam. Hanga megváltoztatta az Életemet, anya coachként és theta healing konzulensként dolgozik. Zita, ő aki rávezet a válaszokra, és együtt megtaláljuk a merteket a miértekre. Az ő hatására kezdtem el tisztán étkezni. A gasztro coach angyal! Sokat köszönhetek mindkettőjüknek!
  6. Tanulj! Légy nyitott! És itt vagyunk: 2016 végén nagy fába vágtam a fejszém! Online kurzust készítettem, hogy minél több emberhez juttassam el, mindazt amivel, ahogy dolgozom. Sok esetben már nincs kapacitásom személyes tanácsot adni Nektek, miként tartsátok fenn az érdeklődést az angol nyelv iránt, vagy miként tűzzetek ki új célokat az Élet egyéb területén! Ez a kurzus összefoglal pár módszertani elemet, innovatív, fiatalos, és a jövő tanulási rendszere. Kemény, alázatos munka van mögötte, de imádom! Azért jött létre, hogy Titeket segítsen, és remélem Ti is élvezni fogjátok! Köszönöm webuni!